Страници

сряда, 27 август 2014 г.

Баница на розички

   Продукти:
1 пакет точени кори(400г)
300г сирене
5 яйца
1ч.ч. кисело мляко
1ч.ч. газирана вода
3-4с.л. олио
20-30г краве масло

   Корите се отварят и преброяват. Разделят се на две. При мен бяха 16. На плота се поставят 2 кори, наръсват се с натрошено сирене. Отгоре се поставят още две кори и отново се наръсва сирене. Така се нареждат 8 кори. Навиват се на рехаво руло и се нарязват през 3-4 см. Получените "розички" се нареждат изправени в намазнена тава. Процедурата се повтаря и с втората половина кори. Отгоре "розичките" се напръскват с малко олио.
   Яйцата се разбиват с тел, добавят се киселото мляко, газираната вода и няколко щипки сол. С помощта на лъжица се поливат всички розички, да се напоят добре. Отгоре се разпределя нарязаното на парченца краве масло.
   Баницата се пече в загрята до 180С фурна до златисто. След изваждането се напръсква с вода и се завива с кърпа да се задуши. 

                          Добър апетит!



12 коментара:

  1. Ей за такъв букет си мечтая......
    Чудна баничка!Поздрави,Веси!:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Super :) Blagodarya Vesi:) shte q probvam s udovolstvie

    ОтговорИзтриване
  3. Много е хубава тази баница! Аз обаче завивам само по 1 кора и нареждам, а накрая не я покривам с кърпа, а я обръщам върху 3 купички, за да не се спайдуши - остава бухнала.

    ОтговорИзтриване
  4. С КАКВА ВМЕСТИМОСТ СА ЧАШИТЕ?яНА

    ОтговорИзтриване
  5. Ползвам чаени чаши с вместимост 240мл.

    ОтговорИзтриване
  6. Много добра идея! Класическа рецепта, а колко различно изглежда! Само аз винаги слагам малко мазнина между всяка кора (масло/олио), за да не се слепят и станат глетави - при класическата баница - не е ли добре и тука така?

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотна рецепта,правя я за пореден път и става уникална

    ОтговорИзтриване
  8. Супер.. стана вкусно

    ОтговорИзтриване
  9. Йорданка Камбурова24 декември 2023 г. в 18:36

    Страхотна рецепта,Благодаря,винаги се получава пухкава.

    ОтговорИзтриване