петък, 23 декември 2011 г.

Пълнена патица с дюли

  Коледна рецепта за пълнена патица,при нас тази птица е по-известна като юрдечка!

Продукти:
1 птица около 2кг
2 дюли
1с.л. мед
черен пипер
едра сол
олио

   Добре почистената,оскубана и опърлена птица се натрива отвън и отвътре с едра сол и смлян черен пипер и се опакова в плик.Оставя се да престои в хладилник 10-12часа. Дюлите се почистват от семенниците и се нарязват.Ако обичате по екзотични вкусове,поръсете ги с щипка канела.Напълва се юрдечката и се зашива или се забожда с клечки за зъби.Поставя се в подходяща тава,налива се чаша топла вода.Завива се с фолио и се пече на 150С два часа,като няколко пъти се обръща,за да не се пресуши месото.При нужда се долива вода. В края на печенето фолиото се разгъва,юрдечката се намазва с мед и се запича до красива коричка.Месото става нежно,ароматно и много вкусно,а подкожната мазнина се стопява и може да се отдели.Добър апетит!


  Пожелавам ви весели и вкусни Коледни празници!Бъдете здрави и винаги усмихнати!



  * Рецепта за тези топящи се снежни човеци след Коледа!

6 коментара:

Екатерина каза...

Веси, прекрасна рецепта! Чудна юрдечка и весели снежковци, за тях вече писах във ФБ:)! Наистина са като топящи се, постигнала си невероятен ефект! Благодаря за пожеланието! Весели празници и на теб!

Maria Pepeldjiyska каза...

Веси, чудесна патица, рано-рано ме изкуши страхотно! И снежковците са прекрасни!
Весели празници, изпълнени с много топлина и уют!
ПС - след близо половин година Гугъл ми разпозна профила и можах да напиша коментра при теб, при мен и на много други места, където не ме разпознаваше.
Мария

Мира каза...

Аплодисменти за сочната патица и малките снежни човечета,уникални са!
Весела ,уютна и щастлива Коледа!

traiana каза...

Прекрасни вкусотийки!
Честита Коледа!

Черпак с мерак каза...

ЧЕСТИТА КОЛЕДА!
ЗДРАВЕ ,КЪСМЕТ И УСМИВКИ!

pep-4o каза...

Страхотна е патицата, Веси, прекрасна коричка, а плънката е точно мой тип. Така де, юрдечката :) и при нас тази така се казва.

Честита Коледа и на теб!